Băieții care astăzi au devenit bărbați..

Capture.PNG

Sunt atâtea și atâtea ce ar merita spuse și scrise despre acești băieți. Nici nu știți ce greu e să-ți faci ordine în idei când ai atât de mult material la îndemână. Acesta este un prim efect al performanței reușite de către Pușcaș&Co. O să mă rezum însă la o chestiune ce mi-a plăcut atunci când am citit pe internet despre instalarea lui Jürgen Klopp ca manager al lui Liverpool, o declarație ce mie unu mi-a rămas imprimată în cap și o consider ca fiind una foarte motivațională. „Nu contează ce spune lumea când vii, ci, ce vor spune când pleci” aceste vorbe conturează poate cel mai bine ceea ce au reușit acești băieți la turneul final. Am venit la acest EURO U21 cu gândul să nu ne facem de râs, cu gândul că dacă reușim să scoatem un punct sau o victorie împotriva Croației, obiectivul ar fi fost îndeplinit. Am venit ca niște necunoscuți și plecăm ca o echipă pentru care acum se consumă bateriile telefoanelor mobile, de la toți impresarii din Europa în speranța obținerii semnăturii lui Pușcaș, Hagi, Ivan sau Manea.

A venit și înfrângerea de care ne-am temut cu toții, evident că speram să nu vină acum, când eram la un pas să ne întâlnim cu destinul pe „Dacia Arena”. N-a fost să fie. Nu trebuie să facem din această înfrângere înmormântare, dar nici să o trecem cu vederea prea ușor. Nemții ne-au arătat că mai avem de lucru, nu neapărat acum și cu această generație, ci cu generațiile ce vor veni pentru a reuși cu adevărat să ne facem loc printre cei de top. Pentru că dacă până în minutul 60, România a avut o posesie superioară Germaniei, ei bine, de acolo a intervenit factorul fizic. Factor fizic, care ne-a tras mereu în jos indiferent că am vorbit de echipe de club sau națională, și îmi vine în cap acum meciul Stelei de la Londra împotriva celor de la Chelsea, ca un exemplu rapid. Ilie Dumitrescu, a recomandat tuturor echipelor de elită și participante în cupele europene, de la noi, pe la diverse emisiuni, ca patronii sau conducătorii acelor cluburi, să investească în factorul fizic. Pentru a ajunge la același nivel de joc cu adversarul. Este nevoie de rezistență, de viteză de joc. Sigur le avem și le-am avut, chiar și azi cu nemții, doar că până în minutul 60 căci după, pe teren a rămas o singură echipă. Astfel am văzut deja reacții, de genul „iar am pierdut ca întotdeauna, pe final” sau „parcă suntem blestemați”, pentru a evita aceste clișee trebuie ca generațiile viitoare să aibă în spate un program serios de pregătire fizică, începând cu cele mai fragede vârste. Trebuie investit în acest capitol, pentru ca inima pe care o invoca Ionuț Radu, la finalul meciului cu Anglia și talentul nativ, nu pot totuși să suplinească picioarele care nu pot alerga, la nesfârșit.

Am pierdut o bătălie, dar nu și războiul. Căci pentru acești băieți lupta cu adevărat abia acum începe. Lumea le-a reținut numele, lumea are acum așteptări din partea lor. Ne-au demonstrat că au tărie de caracter, au revenit de la 1-0 și tot ei ne-au făcut să visăm la o finală ce părea imposibil de atins la mijlocul semifinalei. Sunt patru sau cinci nume ce și-au făcut loc în prima reprezentativă fără nicio problemă, iar de aici încolo băieții trebuie să devină bărbați. Ne-ați dat speranță, emoție, puterea de a crede iar că avem de ce să spunem că fotbalul este sportul numărul unu în România. Sigur vor mai urma înfrângeri, dar dacă toate vor veni cum au venit cele de astăzi, noi nu putem decât să vă aplaudăm că vă respectați meseria și mai ales pe voi prin dăruire și implicare!

Mulțumesc, România! Mulțumesc, Mirel Rădoi! Ne-ați făcut să zicem despre voi la plecare că: AVEM VIITOR!

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s